Info Panel
Početna  /  Vremenska lenta  /  Fakultet elektrotehnike i računarstva
  • Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) vodeća je istraživačka i obrazovna ustanova u Republici Hrvatskoj u području elektrotehnike, računarstva te informacijske i komunikacijske tehnologije. On daje iznimno vrijedan doprinos razvoju hrvatske industrije, ponajprije obrazujući visokokvalitetne i svestrano diplomirane inženjere, ali i izvođenjem razvojno-istraživačkih i stručnih projekata važnih za hrvatsko gospodarstvo.

Od 1919. do 1926. kao preteča Fakulteta elektrotehnike i računarstva djelovao je Elektro-inženjerski odjel Kraljevske visoke tehničke škole, od 1926. do 1956. odjel Tehničkoga fakulteta, a od 1956. do 1994. Elektrotehnički fakultet (ETF). Fakultet elektrotehnike i računarstva djeluje od 1995. godine pod sadašnjim imenom. Njegova povijest obuhvaća sto godina obrazovne, istraživačke i stručne djelatnosti.

Misija je Fakulteta nastavom i istraživanjem obrazovati studente koji će nositi tehnološki i društveni razvoj Hrvatske te uspostavljanjem novih interdisciplinarnih područja stvarati nova znanja. Jedan je od njegovih strateških ciljeva razvoj programa cjeloživotnoga obrazovanja i usavršavanja.

Izvor: Fakultet elektrotehnike i računarstva.  U: Sveučilište u Zagrebu 350 godina./ gl. i odg. ur. Mirjana Polić Bobić. Zagreb, 2019., str. 153-157.