Virtualna izložba pod nazivom Lisinski 200, tematsko je mjesto gdje je ukratko predstavljen opus Vatroslava Lisinskoga s naglaskom na građu pohranjenu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Virtualna izložba tematski prati fizičku izložbu, ali i publikaciju pod nazivom  Prilozi o Vatroslavu Lisinskome (1819. – 1854.) : u povodu 200. obljetnice rođenja koju je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pripremila u povodu 200. obljetnice rođenja skladatelja.

Virtualna izložba Lisinski izrađena je suradnjom većeg broja odjela Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu: Zbirke rukopisa i starih knjiga, Zbirke muzikalija i audiomaterijala, Grafičke zbirke, Korisničkih službi, Odjela pohrane i zaštite knjižnične građe i IT odjela.

Uredništvo izložbe: dr. sc. Tatjana Mihalić, Iva Perinić, kustos, mr. sc. Sonja Martinović, Karolina Tumbas, prof., dr. sc. Irena Galić Bešker

Suradnici: Maja Karić, Sonja Hrelja, Marina Stanić Palašti, mr. sc. Tamara Ilić-Olujić, Branimir Matijačić

Fotografije: Sonja Hrelja (NSK)

Metapodaci: Zbirka muzikalija i audiomaterijala, Zbirka rukopisa i starih knjiga, Grafička zbirka, Hrvatska bibliografija.

Digitalizacija građe: Odjel zaštite i pohrane (NSK)