Web aplikacija Dendroteka rezultat je suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije na čelu s dr.sc. Igorom Poljakom na aktivnosti građanske znanosti pod nazivom „Dendroteka“ održane u povodu Festivala znanosti 2023. godine.

U aktivnosti su sudjelovali učenici VIII. gimnazije pod vodstvom profesorice Branke Horvat i učenici XII. gimnazije pod vodstvom profesorice Diane Ivošević koji su rekreirali kadrove sa starih razglednica na suvremenim fotografijama te su zatim zajedno s djelatnicima Fakulteta i studentima identificirali vrste stabala na starim razglednicama i suvremenim fotografijama.

Spajanjem povijesti i sadašnjosti te kulture i znanosti projektom i web aplikacijom Dendroteka želi se doprinijeti dijalogu o važnosti bioraznolikosti, širenju svijesti u javnosti o prirodi koja nas svakodnevno okružuje, promicanju koncepta građanske i otvorene znanosti kao i ukazivanju na važnost aktivnog uključivanja mladih u znanost.

Urednice sadržaja

Dolores Mumelaš, Davorka Ereš Car

Tehnička izrada i dizajn

Sanja Lapiš, Iva Adžaga Ašperger

Suradnici

Karolina Holub, Branka Horvat, Tamara Ilić-Olujić, Diana Ivošević, Sofija Klarin Zadravec, Alisa Martek, Dorja Mučnjak, Igora Poljak, Tomislav Ružić, Katarina Tumpa, Antonio Vidaković

Godina objave

 2023.